Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Η εκδήλωση - συζήτηση με το Δ. Καζάκη στον Άγιο Νικόλαο


Mια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση είχαμε το βράδυ του Σαββάτου στον Άγιο Νικόλαο με καλεσμένο και κεντρικό ομιλητή τον οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη. Την εκδήλωση οργάνωσαν οι  αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι πολίτες του Μεραμπέλλου σε συνεργασία με σωματεία, συλλόγους και το Εργ. Κέντρο.
Η αίθουσα του κινηματοθέατρου Ρεξ γέμισε από κόσμο που ήθελε να ακούσει τις απόψεις του γνωστού οικονομολόγου και να συζητήσει και να μοιραστεί τους προβληματισμούς του για την κατάσταση της χώρας.


Ο Δημ. Καζάκης μίλησε για πολλή ώρα εξηγώντας αναλυτικά πώς προήλθε το δημόσιο χρέος της χώρας (κυρίως από πανωτόκια) και ανέφερε τις απόψεις του για το σημερινό εθελόδουλο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να προκύψει ένα δεύτερο ΕΑΜ, ένα ενιαίο παλλαϊκό μέτωπο και να ξεσηκωθεί οργανωμένα ο κόσμος ώστε μετά από ένα ξεσηκωμό να προκύψει μια νέα εθνική κυβέρνηση από το λαό, που θα εξετάσει την προέλευση του δημόσιου χρέους της χώρας, να διαγράψει όσο προέκυψε από πανωτόκια και όσο δεν χρησιμοποιήθηκε προς όφελος του λαού, και να ανασυγκροτήσει τις παραγωγικές δομές της χώρας.


Πολλοί ήταν οι πολίτες που έθεσαν ερωτήματα και προβληματισμούς προς το Δ. Καζάκη και ο ομιλητής απάντησε σε όλες ξεχωριστά. Η συζήτηση διήρκησε για περισσότερες από 3 1/2 ώρες, κρατώντας αμείωτο το ενδιάφερον του κοινού. Είναι χαρακτηριστικό ότι 3 1/2 ώρες μετά την έναρξη της εκδήλωσης ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που είχαν αποχωρήσει.
Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο "αποφασισμένος" λαογράφος του Μεραμπέλλου Μι. Χουρδάκης "Νίσπητας". Χαιρετισμό απήυθηνε ο πρ. Κοινοτάρχης του Καλού Χωριού Μιχ. Μανιαδάκης που επί Χούντας είχε αυτομολήσει ως πιλότος της Πολ. Αεροπορείας στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.
Ακόμη χαιρέτησαν εκπρόσωποι σωματείων (ΕΛΜΕ, Σύλλογος Εργ. Νοσοκομείου) και ο πρόεδρος του Εργ. Κέντρου Λασιθίου Μαν. Πεπόνης αναφερόμενοι στην απεργία και στις κρίσιμες κινητοποιήσεις του διήμερου 19/20 Οκτωβρίου, που στον Άγιο Νικόλαο θα γίνει πορεία διαμαρτυρίας το πρωί της Τετάρτης (09.30π.μ. κτήριο παλιού εργ. Κέντρου) και την Πέμπτη Συναυλία Διαμαρτυρίας (19.00 Πλατεία Αγ. Νικολάου).

Έγινε  κάλεσμα στον κόσμο να συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενεργά, εντείνοντας στο επόμενο διάστημα τον αγώνα, γιατί η κατάσταση προδιαγράφεται πολύ δύσκολη και υπάρχει μια ευκαιρία, μια δυνατότητα, μέσα από ένα γενικό ξεσηκωμό να ανατραπεί το σημερινό σκηνικό και να απαλλαγούμε από τα δεσμά οικονομικής επικυριαρχίας που έχουν επιβληθεί στη χώρα.

Οι  αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι πολίτες του Μεραμπέλλου ευχαριστούν θερμά τον κ. Δ. Καζάκη που αποδέκτηκε την πρόσκληση για την εκδήλωση και μοιράστηκε με τον κόσμο του Μεραμπέλλου τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις του. Ακόμη ευχαριστούν τους συλλόγους, τα σωματεία και το Εργ. Κέντρο Λασιθίου που βοήθησαν στο να γίνει η εκδήλωση, καθώς  και τον ΠΑΟΔΑΝ που παραχώρησε την αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου